Neden Bebekle Birlikte Büyüyen Bebek Kangurusu

ergonomik kanguru, bebek kangurusu, yenidoğan kanguru

 

"Neden bebekle birlikte büyüyen bebek kangurusu?" sorusuna cevap verirken öncelikle anne karnından itibaren bebeğin doğal duruşlarını tanımak gerekir. 

Bebeğin anne karnı duruşu bebek kangurusu

 

 

 

 

 

 

 

Bebek anne karnında büyürken bacaklarını çapraz yaparak karnına toplanmış,ana rahmine sığabilmek için sırtını kamburlaştırmıştır.

Diğer bir ifade ile bebek ana rahminde ters bağdaş kurmuş, başını ise çenesi göğsüne değecek şekilde eğmiştir.

Doğumdan sonra da bebeğin anne karnındaki duruşu istemsiz bir şekilde devam edecektir.

                                      yenidoğan bebek duruşu bebek kangurusu                                                      

Bacaklar karna doğru çekilmiştir  (Kurbağa bacağı) Sırtı da oldukça kamburdur. Bebeğin bu doğal duruşunu bozacak şekilde sıkıca sarılması veya taşınmasının kalça ve omurga gelişimi açısından risklidir.    

 Bebeğin doğal duruşu 6 ayından itibaren değişmeye başlayacak. Karna doğru  çekilen bacaklar doğruca uzanmaya başlayacak ve sırtı da dikleşmeye başlayacaktır.

Kalça gelişiminin tamamlanması ise yaklaşık 2 yaşına dek sürecektir.

 

 

bebeğin omurga gelişimi bebek kangurusu

İlk 3 ayda bebeğin omurgası oldukça kamburdur. Bebek büyüdükçe omurgası düzleşecek ve kıvrımlı hale gelecektir. Bebeğin "C" kavisi şeklindeki doğal duruşunu destekleyecek yumuşak taşıyıcılar tercih edilmelidir. Bunun yanında özellikle ilk 6 ay omurga sağlığı için çok önemlidir. Bebeğin omurgasına ortadan gelecek baskının engellenmesi için panel ortasında bulunan omuz askı tokalarının

ilk 6 ay kullanılmaması gerekir..Ayrıca panel yüksekliği olarak uzatılarak bebek büyüdükçe bebek sırtının boşta kalması engellenmelidir.

bebek kalça gelişimi bebek kANGURUSU

 

 

Kangurunun Bebek Kalça Gelişimindeki Önemi

Bebeğin doğru taşınmasının kalça gelişimi üzerindeki etkisi oldukça büyüktür.

Kalça kemiği üzerinde uyluk kemiği için bağlantı sağlayan uyluk yuvası bulunur. Bebek doğduğunda henüz kıkırdak olan uyluk topuzu uyluk yuvası içinde gelişmeye başlar. Uyluk topuzunun en iyi şekillendiği duruş, bacakların yukarı doğru olduğu dizlerden aşağı sarktığı pozisyondur.( M pozisyonu)

Bacakların kalçadan aşağı sarkması uyluk topuzunun zedelenmesine hatta yuvadan çıkmasına neden olabilmektedir. Bu yüzden bebeğin bacaklarının ‘M’ şeklinde olasını sağlayacak taşıyıcıların tercih edilmesi gerekmektedir.

Buraya kadar "Neden ergonomik kanguru?" kullanılması gerektiğini bir kez daha vurgulamış olduk. Peki şimdide "Neden bebekle birlikte büyüyen ergonomik bebek kangurusu? üzerine konuşalım.

Bebeğimiz büyüdükçe yeni kıyafetler, ayakkabılar, büyüyen bebek bezleri uzun süre ilgi alnınızda olacak. Neden bunların hepsi büyüyorken bebeğinizin kangurusu sabit kalıyor. Yenidoğan için kullanılan bir kangurunun uzun süre yardımcınız olmasını nasıl beklersiniz. Tabi ki burada yardıma bebeğe göre ayarlanabilen, bebek büyüdükçe ergonomik özelliğini yitirmeyen bebek kanguruları devreye giriyor. bebeğe göre ayarlanabilen kangurular bebeğin omurga gelişimi ve kalça gelişimini uzun süre sağlayabiliyor. Bebek kangurusunda öncelikli tercihiniz bebeğe göre ayarlanabilen, bebeğin vücut şeklini alabilen yumuşak bebek kanguruları olmalıdır. Bu anlamda Borooshbaby bebek kangurularının tüm modelleri bebeğe göre ayarlanarak bebekle birlikte büyüme özelliğine sahiptir. Bebek kangurusu iyi bir anne yardımcısıdır bu yüzden doğru bebek kangurusu seçimi oldukça önemlidir.

Ayrıca bebek kalça genişliğine göre ayarlanabilen ve bebek büyüdükçe bebeğe göre ayarlanabilen taşıyıcılar bebeğin uzun süre kalça, uyluk kemiği ve bacaklarını destekleyecektir.

Bebeğin doğal duruşunu destekleyen, bebekle birlikte adım adım büyüyen kanguruların kullanılması bebeğin kalça ve omurga gelişiminde katkılar sağlayacaktır.

 

 

Etiketler: Ergonomik Kanguru nedir, ergonomik kanguru, anakucağı, portbebe, bebek kanguru, bebek kangurusu, bebek taşıyıcısı
Ekim 27, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
269-663-0546